Bitvavo – Review

Bitvavo review

In de beginfase van de cryptocurrency was het aankopen van de munt nog redelijk ingewikkeld. Diverse bedrijven besloten om het kopen van cryptomunten gemakkelijker te maken voor de consument. Het Nederlandse cryptobedrijf Bitvavo wist grote successen te boeken. De crypto-exchange is extra interessant voor Nederlandse particulieren en bedrijven. Dat komt grotendeels door de betrouwbaarheid, het ruime aanbod, de lage transactiekosten en het overzichtelijke platform.

Bitvavo werd in 2017 opgericht en is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf wist in relatief korte tijd een groot marktaandeel te veroveren als exchange. De prijzen liggen bijzonder laag en het platform is gemakkelijk te begrijpen. Zelfs nieuwkomers kunnen direct aan de slag en de gewenste cryptomunten aanschaffen. Het verkopen van de cryptomunten gaat eveneens heel eenvoudig. Eigenlijk neemt Bitvavo al het moeilijke werk uithanden en kan jij profiteren van eventuele koersstijgingen. In deze review nemen wij alle belangrijke punten met jullie door!

Betrouwbaarheid van Bitvavo

De exchange Bitvavo staat bekend als een betrouwbare en veilige aanbieder van cryptocurrency. Het feit dat het bedrijf in Nederland is gevestigd zorgt al voor de nodige gemoedsrust. Bitvavo is nog nooit negatief in het nieuws gekomen en is nooit eerder slachtoffer geweest van een hack. Bitvavo staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. De Nederlandse crypto-exchange moet zich dan ook aan de strenge regelgeving gouden en staat onder een strikte controle. Je kan dan ook met een gerust hart cryptocurrency aanschaffen bij Bitvavo. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan kan je ten alle tijden contact opnemen met de professionele klantenservice.

Veiligheid

Iedereen wilt natuurlijk veilig kunnen handelen in cryptocurrency. In de wereld van nu zijn hackers een groot gevaar, maar daar heeft Bitvavo de ideale oplossing op gevonden. De investeren van klanten worden bij een stichting ondergebracht. Bij een eventueel faillissement blijven de tegoeden van de klanten veilig en krijgen de investeerders de bedragen gewoon teruggestort. Daarnaast maakt Bitvavo gebruik van zogeheten ‘cold wallets’. De cryptomunten worden offline opgeslagen, waardoor hackers er op geen enkele manier bij kunnen komen. Wij raden desondanks wel aan om jouw Bitvavo-account zo goed als mogelijk te beveiligen. Mocht je nog geld op jouw account hebben staan, maar daar niets mee doen. Laat dat bedrag dan gewoon op jouw rekening storten.

Aanbod van Bitvavo

De crypto-exchange Bitvavo beschikt over een ruim assortiment met meer dan 150 cryptovaluta. Het aanbod is wellicht wat beperkter dan sommige concurrenten, maar uitsluitend de beste cryptocurrency worden aangeboden. Je kan vanzelfsprekend Bitcoin, Ethereum, Ripple, Cardano, Dogecoin, en VeChain aanschaffen. Daarnaast worden er ook veel andere en kleinere cryptoprojecten aangeboden, zoals Reserve Rights, Cartesi, Audius, Nano en Compound. Het is nog maar een kleine greep uit het indrukwekkende crypto-aanbod van Bitvavo. Er worden met regelmaat ook nieuwe cryptocurrency aan het assortiment toegevoegd.

Geld storten

Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat het een Nederlands bedrijf is. Daardoor kan de klant ook met iDeal een geldbedrag op zijn account storten. Dat is gemakkelijk, snel en veilig. Een bankoverschrijving is eveneens een mogelijkheid. Daarnaast wordt ook Sofort, VISA en Mastercard aangeboden aan de klanten. De Belgische klanten raden wij Bancontact aan. Er zijn nog enkele andere betaalmethodes beschikbaar, maar dit zijn de bekendste betaalsystemen van het moment. De ruime keuze aan stortingsmogelijkheden is een groot voordeel en biedt het nodige gemak.

Platform van Bitvavo

Het platform van Bitvavo biedt eveneens gemak en overzicht. Het cryptobedrijf richt zich al vanaf de eerste dag op gebruiksvriendelijkheid. De drempel moet zo laag als mogelijk liggen, zodat ook nieuwkomers meteen aan de slag kunnen gaan. De ingewikkelde opties, die zal je hier niet zo snel vinden. Juist het gemak is een voordeel. Je kan wel de grafieken inzien en de koersen nauwlettend in de gaten houden. Er is gelukkig ook nog een omgeving voor de experts. Het platform heeft in dat geval meer te bieden. Bitvavo weet op die manier alle soort klanten tevreden te stellen. De technische voordelen van het expert platform kunnen zomaar het verschil maken. Bitvavo is hierdoor ook geschikt voor investeerders op het korte termijn, mede vanwege de lage transactiekosten. De eerste 1000 euro kan een nieuwkomer zelf kostenvrij investeren.

Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo staat hoog aangeschreven en is zeer professioneel. De makkelijkste manier om in contact te komen met een medewerker is via de live chatfunctie. Je krijgt dan direct een reactie. Let op, de live chat is alleen geopend van 09:00 tot 17:00 uur. De medewerkers beantwoorden wel tot 21:00 uur nog mailtjes. De live chat is in het weekend gesloten.

Transactiekosten

Het grootste voordeel van handelen bij de Nederlandse exchange Bitvavo zijn de lage transactiekosten. De standaard transactiekosten bedragen maximaal 0,25%. Dat is zeer laag in vergelijking met de concurrentie. Echter kan het allemaal nog een stuk voordeliger. Bitvavo biedt een mooie korting aan voor klanten die met hogere bedragen investeren in cryptocurrency. Hoe meer jij besluit te investeren, des te lager de kosten zullen zijn. Er zal op transacties van 100.000 euro of meer slechts 0,20% in rekening worden gebracht. Er zijn zelfs nog lagere kosten bekend, maar dan gaat het om miljoenen euro’s. Dat kan overigens wel interessant zijn voor grote bedrijven die de cryptomarkt willen gaan bestormen.

Bitvavo applicatie

De klanten van Bitvavo kunnen ook direct de handige app downloaden. De crypto-exchange applicatie van Bitvavo is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Je kan in een handomdraai inloggen en jouw portefeuille gaan beheren. Check de stand van de koersen, welke constant worden bijgewerkt. Bekijk de waarde van jouw bezittingen en stort een geldbedrag. Je kan natuurlijk ook via de Bitvavo app een uitbetaling aanvragen en cryptocurrency aanschaffen. De Bitvavo app is dan ook zeer compleet en mag niet ontbreken op jouw mobiele telefoon.

Vrienden aanbrengen bij Bitvavo


Als jij eenmaal kennis hebt gemaakt met de cryptowereld, dan kan je ook vrienden aanbrengen bij Bitvavo. In jouw account staat een persoonlijke link, welke je kan sturen naar vrienden en/of familie. Als iemand op de link klikt en gaat handelen, dan krijg jij een percentage van 15% op de handelskosten. Bij iedere transactie van een vriend of vriendin krijg jij dus een klein geldbedrag op jouw account gestort. Je hoeft daar verder helemaal niets meer voor te doen!

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat jij nog met een paar vragen zit. Daarom hebben wij hieronder enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet:

  • Kan ik met iDeal storten?

Ja, Bitvavo is een Nederlandse crypto-exchange en daardoor kan er met iDeal een geldbedrag worden gestort. Betalingen verlopen daardoor snel en veilig. 

  • Waar zit het kantoor van Bitvavo?

Het hoofdkantoor van Bitvavo is te vinden in de hoofdstad Amsterdam.

  • Wanneer is de live chat geopend?

De live chat van Bitvavo is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend is de live chat gesloten. 

  • Hoe kan ik de klantenservice bereiken in het weekend? 

In het weekend kan jij het beste een mailtje sturen naar de klantenservice van Bitvavo. Er volgt al spoedig een reactie. 

  • Hoeveel soorten crypto verkoopt Bitvavo?

Er staan in het huidige assortiment van Bitvavo meer dan 150 verschillende cryptomunten. Vanzelfsprekend gaat het dan ook om de Bitcoin, Ethereum en de Ripple. 

  • Hoe hoog zijn de transactiekosten voor een nieuwkomer? 

De nieuwkomers krijgen een speciale promotie aangeboden. De eerste 1000 euro aan transacties zijn gratis. Daarna zal er slechts 0,25% transactiekosten in rekening worden gebracht. 

Wil je ons steunen? Dat mag! En dat kan!

[crypto-donation-box]

Plaats een reactie