Ethereum – ETH

Ethereum is een open-source blockchain-platform dat is ontworpen om slimme contracten uit te voeren. Het is in veel opzichten vergelijkbaar met Bitcoin, maar heeft enkele belangrijke verschillen. In plaats van alleen te focussen op het versturen en ontvangen van digitale valuta, biedt Ethereum ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen toepassingen te bouwen op de blockchain.

Een van de belangrijkste kenmerken van Ethereum is de mogelijkheid om slimme contracten uit te voeren. Slimme contracten zijn stukken code die automatisch uitgevoerd worden op de blockchain, zonder tussenkomst van een derde partij. Dit maakt het mogelijk om complexe transacties te automatiseren, zoals het uitvoeren van verzekeringen of het uitgeven van aandelen.

Ethereum maakt ook gebruik van een eigen cryptocurrency genaamd Ether (ETH). Ether wordt gebruikt om transacties uit te voeren op de Ethereum-blockchain en wordt ook gebruikt als “gas” voor slimme contracten. Dit betekent dat ontwikkelaars Ether moeten betalen om hun slimme contracten uit te voeren op de blockchain.

Ethereum heeft ook een groot aantal gedecentraliseerde ontwikkelaars die bijdragen aan de code. Het platform is ontworpen om gedecentraliseerd te zijn, waardoor iedereen toegang heeft tot de broncode en kan bijdragen aan de ontwikkeling. Dit maakt Ethereum een van de meest gedecentraliseerde blockchain-platforms.

Het Ethereum-platform wordt ook gebruikt voor het creëren van Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s). Dit zijn organisaties die geheel of gedeeltelijk zijn gedecentraliseerd, zonder centrale autoriteit, en waarvan de regels zijn vastgelegd in slimme contracten op de blockchain. Dit maakt het mogelijk om gedecentraliseerde bedrijven en organisaties te creëren die geautomatiseerd worden door slimme contracten.

In samenvatting, Ethereum is een open-source blockchain-platform dat ontworpen is om slimme contracten uit te voeren. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen toepassingen te bouwen op de blockchain, gebruikt een eigen cryptocurrency genaamd Ether en is gedecentraliseerd. Het platform wordt ook gebruikt voor het creëren van Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s) en het automatiseren van complexe transacties.

Koop https://cryptomofo.nl//go/bitvavo