Monero -XMR

Monero is een open-source cryptocurrency dat zich richt op privacy en anonimiteit. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies, zoals Bitcoin, biedt Monero gebruikers de mogelijkheid om hun transacties en saldo geheel of gedeeltelijk te verbergen. Dit wordt bereikt door middel van technologieën zoals ring signatures, stealth addresses en Kovri.

Een van de belangrijkste kenmerken van Monero is dat het gebruik maakt van ring signatures. Hierbij wordt een groep signatuurs gebruikt voor elke transactie, waardoor het onmogelijk is om te achterhalen wie de transactie heeft uitgevoerd. Bovendien maakt Monero ook gebruik van stealth addresses, waardoor de ontvanger van de transactie anoniem blijft. Kovri is een technologie die ervoor zorgt dat transacties via het I2P-netwerk worden verzonden, wat extra bescherming biedt tegen tracing.

Een ander belangrijk kenmerk van Monero is dat het gebruik maakt van een adaptieve blokgrootte. Dit betekent dat de grootte van elk blok automatisch wordt aangepast aan de hoeveelheid transacties die erop staan, waardoor congestie op het netwerk wordt voorkomen. Bovendien wordt Monero ook gedolven via een Proof-of-Work-algoritme, waardoor het netwerk veilig en gedecentraliseerd blijft.

Monero is inmiddels een van de meest populaire privacy-georiënteerde cryptocurrencies en wordt vaak gebruikt voor anonieme transacties en het beschermen van financiële privacy. Het is ook een van de meest gedecentraliseerde cryptocurrencies, met een groot aantal gedecentraliseerde ontwikkelaars die bijdragen aan de code.

In samenvatting, Monero is een open-source privacy-georiënteerde cryptocurrency die gebruik maakt van technologieën zoals ring signatures, stealth addresses en Kovri om gebruikers anonimiteit te bieden bij het versturen en ontvangen van geld. Ook is Monero gedecentraliseerd, gebruikt een adaptieve blokgrootte en gedolven via een Proof-of-Work-algoritme.

Koop crypto